Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z jabłkami i migdałami
Kroki postępowania
Wymieszać mikserem do połączenia.
W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180*C (dolna i górna grzałka) i włożyć blachę - piec 50 minut. Odstawić do ostygnięcia.
mak | mielony 400 g |
jajko | 10 szt. |
migdały zmielone | 100 g |
kasza manna | 1 szkl. |
cukier | 1,5 szkl. |
olej | 1 szkl. |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
jabłka winne | 700 g |
kakao | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: