Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane koreczki warzywne

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinie małe 6 plastrów
papryka czerwona 1/2 szt
pieczarki 3 szt
rzeżucha według uznania
serek śmietankowy 3 łyżeczki
sól 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane koreczki warzywne

Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w grube plasterki. Umytą paprykę kroimy w równą kostkę. Cukinię kroimy wzdłuż na bardzo cienkie plastry. Świetnie się tutaj sprawdzi obieraczka do warzyw.

Pokrojone warzywa posypujemy solą i ziołami prowansalskimi. Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy warzywa z obu stron.

Zgrillowane cukinie układamy na desce. Na końcu plastra cukinii nakładamy porcję serka śmietankowego i kilka listków rzeżuchy. Zawijamy w rulonik.

Na wykałaczkę nadziewamy po kolei zgrillowane warzywa: pieczarki,paprykę, cukinię , pieczarkę, paprykę i cukinię. Dodatkowo posypujemy rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.05.2017 16:45
bardzo fajne
Grazyna0211 12.05.2017 16:34
bardzo apetyczne
Bożena Matuszczyk 27.04.2017 11:47
Pychotka;)
Jolanta40 21.04.2017 10:15
bardzo dziękuję :)
Barbara13 20.04.2017 23:15
Rewelacyjne
wwwiolka 20.04.2017 21:16
Bardzo fajny przepis.
mysza75 20.04.2017 20:52
jakie fajne koreczki
Ania321 20.04.2017 20:25
apetyczne koreczki :)
Wacław 20.04.2017 19:31
znakomita przekąska :-)
olkaaa 20.04.2017 18:18
wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak