Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny krupniczek z indykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1/2 sztuki
ziemniaki 1 sztuka
kasza jęczmienna 1 łyżka drobnej
pietruszka 1/4 sztuki
seler 1 mały kawałeczek
filet z indyka 1 mały kawałeczek
masło 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny krupniczek z indykiem

Kawałeczek indyka ugotować w oddzielnej wodzie.
Warzywa obrać pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w szklance wody.
Do gotujących się warzyw wsypać kaszę jęczmienną drobną.
Jak warzywa są już miękkie do miseczki przedkładamy ziemniaka i marchewkę. Rozdrabniamy widelcem. Dolewamy wodę z kaszą. Wdrabniamy ugotowane mięso i dodajemy odrobinę masła.
Mieszamy przed jedzeniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak