Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g,
marchewka 1 szt,
cebula 1 szt,
olej roślinny 5 łyżek,
cukier do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kminek Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty.

Kapustę kiszoną pokroić włożyć do miski. Dodać cukier, sól i pieprz do smaku. Do miski z kapustą dodajemy obraną i startą na tarce marchewkę ( drobne oczka ) oraz obraną i drobno posiekaną cebulę. Wlewamy oliwę z oliwek i dodajemy kilka ziarenek kminku.

Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać do drugiego dania do ziemniaczków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.02.2017 13:35
zdrowa i dobra.
Bożena Matuszczyk 27.02.2017 10:54
Miło mi. Dziękuję.;)
Barbara13 27.02.2017 07:59
Najlepsza surówka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak