Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka gotowana dwudniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łużka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka gotowana dwudniowa

Szynkę wieprzową umyć i osuszyć , natrzeć solą peklową i odstawić do lodówki na 24 godziny .Po tym czasie mięso wyjąć i włożyć do siatki masarskiej .Zalewę zagotować ,dodać przyprawy i włożyć mięso . Gotować około 60 minut na małym gazie . Wystudzić i następnego dnia zagotować jeszcze raz 60 minut i wystudzić w zalewie . Szynka jest gotowa na kanapki . Do zalewy można dodać ulubionych ziół .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak