Sposób przygotowania

Kaszę sparzyć i osączyć. Papryki umyć, usunąć z nich gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. Cukinie (nie obierać ze skórki) pokroić w ćwierćplasterki. Cebulę obrać i posiekać. Cebulę i kaszę przełożyć do rondla. Zalać dwiema szklankami wody. Dusić je kilka minut na małym ogniu. Potem posolić i wstawić na 25 minut do gorącego piekarnika. Posiekany czosnek, cukinię i paprykę dusić aż do czasu, kiedy warzywa staną się miękkie, ale wciąż jędrne. Doprawić je sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. Kaszę wyjąć z piekarnika i skropić ją sosem sojowym. Wyłożyć ją na talerze, obok ułożyć uduszone warzywa. Danie najlepiej smakuje na ciepło. Warzywa także można skropić odrobiną sosu sojowego.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie rzeczy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !