Sposób przygotowania

Warstwa 1:Ciasto biszkoptowe : Białka oddzielamy od żółtek dodajemy szczyptę soli i ubijamy.Ubijając dodajemy cukier oraz żółtka. Na końcu mieszamy obie mąki.Pieczemy na zloty kolor.
Warstwa 2: Masa bananowa: Żółtka ubijamy z cukrem. Masło trzemy na puszysta masę dalej ucierając dodajemy żółtka z cukrem. Banany kroimy i miksujemy. Dodajemy do masy i trzemy. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i dodajemy do masy. Masę wykładamy na biszkopt.
Warstwa 3: Banany kroimy w plasterki i zalewamy tężącą galaretką.Wstawiamy do lodówki.
Warstwa 4: Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy galaretkę.Pianę wykładamy na zastygniętą galaretkę. Ochłodzić.
Dekoracja: Banany kroimy w plasterki zanurzamy w soku cytrynowym odsączamy i układamy na torcie. Z czekolady mleka i masła robimy polewę i polewamy tort.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !