Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z brokułem, cukinią i jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serwatka 1 litr
woda 500 ml
buraki czerwone 2 szt
jajko 2 szt
brokuł 1/2 szt
cukinie małe 1/2 szt
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
śmietana 2-3 łyżki
mąka 1 łyżeczka
koper świeży 2 łyżeczki posiekanego

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z brokułem, cukinią i jajkiem

Kroki postępowania

1
Serwatkę wlać do garnka, dolać wodę i zagotować.
Krok 1 - Barszcz czerwony  z brokułem, cukinią  i jajkiem  foto
2
Buraczki czerwone umyć i obrać. Pokroić na plasterki.
Krok 2 - Barszcz czerwony  z brokułem, cukinią  i jajkiem  foto
3
Przełożyć buraczki do garnka, w którym gotujemy serwatkę.
Krok 3 - Barszcz czerwony  z brokułem, cukinią  i jajkiem  foto
4
Dodać sól czosnkową, liść laurowy, ziele angielskie. Gotować razem na małym płomieniu około 20 minut.
Krok 4 - Barszcz czerwony  z brokułem, cukinią  i jajkiem  foto
5
Brokuł podzielić na różyczki, cukinię pokroić w plastry nie obierać. Ugotować na parze.
Krok 5 - Barszcz czerwony  z brokułem, cukinią  i jajkiem  foto
6
Po czym buraczki wyjąć z zupy i zabileić śmietaną i mąką.
Krok 6 - Barszcz czerwony  z brokułem, cukinią  i jajkiem  foto
7
Nalewać na talerze, dodać brokuł i cukinię oraz jajka ugotowane i pokrojone na połówki. Posypać świeżym koperkiem i przyprawić do smaku pieprzem.
Krok 7 - Barszcz czerwony  z brokułem, cukinią  i jajkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 13.02.2017 00:41
dobra zupa
cukiereczek 12.02.2017 08:33
coś nowego, ciekawe jaki ma smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak