Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać.Pieczarki i podgrzybki (ja dałam mrożone) oczyścić i pokroić.Jarzyny obrać,umyć.Do garnka wlać 4 litry wody,dodać jarzyny,kucharka,ziele angielskie,liście laurowe i gotować do miękości warzyw.Na patelni roztopić masło,dodać pieczarki,cebulę,przyprawić odrobiną soli,pieprzem i usmażyć.Jarzyny wyjąć (zostawić do sałatki jarzynowej) z wywaru.Do wywaru wrzucić surowe podgrzybki,kostki grzybowe i pogotować 10 minut.Dodać przesmażone pieczarki i gotować jeszcze 15 minut.Dodać makaron.Gotować do miękkości makaronu.Śmietanę wlać do garnuszka,dodać 1/2 litra zupy i wymieszać.Śmietanę wlać do zupy i już nie gotować.Zupę doprawić maggi i pieprzem.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ostatnio widze wiele potraw z dodatkiem grzybow i ogromnie ubolewam nad tym, ze nie moge ich miec :(. Zupka wyglada apetycznie, bardzo lubie grzybowa :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam grzybowe zupki! Twoja musi być pyszna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam zupa z grzybów
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Grzybowa jest jedną z moich ulubionych zup.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !