Sposób przygotowania

Ogórki i cebulę pokroić w talarki, posolić i odstawić na 2 godziny.
Ugotować zalewę:
* 3 szklanki wody
* szklanka cukru
* szklanka opctu
* 1/2 łyżeczki prawdziwego pieprzu
* po łyżeczce papryki i curry
* ziele angielskie, liść laurowy
Zagotowaną zalewą zalać ogórki w słoiczkach. Następnie słoiki z sałatką pasteryzować ok 20 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Można jeść od razu, czy trzeba odstawić na zimę?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Moj mąż już je
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !