Sposób przygotowania

Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić na dość cienkie plastry. Rozbić delikatnie, aby nie porozrywać mięsa, oprószyć pieprzem mielonym z obydwu stron. Odstawić na pół godziny.

Przygotować farsz: 2 cebule obrać, pokroić w grubą kostkę i zrumienić na oleju. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę kurki, obranego i pokrojonego w kostkę pomidora oraz pokrojony w paski boczek. Całość podsmażać około 15 minut. Na końcu wymieszać ze startym serem. Ostudzić.

Rozłożyć plastry mięsa, każdy z nich posmarować łyżeczką musztardy chrzanowej. Na brzegu każdego z nich ułożyć po porcji farszu, zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i układać na rozgrzanym tłuszczu. Podpiec na rumiano z każdej strony.

Pozostałe cebule obrać i pokroić w piórka. Przełożyć na patelnię i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać pokrojonego całego pora (część białą i zieloną), osolić, podlać wodą i zagotować. Na cebuli ułożyć podsmażone zrazy, przykryć pokrywą i dusić do uzyskania miękkości przez mięso. Smacznego:)

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszności
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    palce lizać :P
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !