Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bakaliowe przenno-kukurydziane
Idealne na przekąskę po obiedzie lub jako część zdrowego drugiego śniadania do szkoły, szczególnie dla przedszkolaka.
mąka kukurydziana | 1 szklanka |
mąka pszenna | 1 szklanka |
cukier brązowy | 3 łyżki |
jajko | 1 całe |
żółtko jajek | 1 |
mleko 3,2% | 1 szklanka |
masło/margaryna | 2 duże łyżki |
orzechy nerkowca | 1 łyżka |
orzechy włoskie | 1 łyżka |
płatki migdałowe | 2 łyżki |
rodzynki | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: