Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fenkułem i tuńczykiem w pieczarce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podstwowe

pieczareki całe 2 szt
sałata masłowa 1/2 szt
fenkuł 1 szt
cebula czerwona 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

vinegret

ocet winny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
woda 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fenkułem i tuńczykiem w pieczarce

Winegret:
W małym słoiczku umieszczamy oliwę z oliwek, ocet, wodę, cukier, sól i czarny pieprz. Dobrze wstrząsamy słoikiem do połączenia składników.

Pieczarkę myjemy, osuszamy i przyprawiamy spora ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu oraz solą. Smażymy w całości z obu stron na patelni z odrobiną oleju.
Na tej samej patelni smażymy kilka minut pokrojony w plasterki fenkuł i talarki czerwonej cebuli. W razie potrzeby dodajemy nieco oleju. Doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Na talerzu układamy pieczarkę i wypełniamy ja podsmażonym fenkułem z cebulką. Dodajemy odsączonego tuńczyka.
Serwujemy z mieszanką kolorowych sałat skropione winegretem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak