Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
koperek 3 łyżki
sok z limonki 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 3 szczypty
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 szczypty
Papryka ostra mielona Prymat 2 szczypty
oliwa 2 łyżki
sól
rukola

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg


Pstrąga patroszymy, od wewnątrz nacieramy oliwą, sokiem z limonki, pieprzami, papryką, solą. Następnie wkładamy posiekaną cebulę i koper. Po wierzchu smarujemy oliwą wymieszaną z sokiem z limonki. Odstawiamy rybę na 30 minut.Układamy na ruszcie i grillujemy z każdej strony po 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 19.01.2017 00:15
super rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak