Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka diabelnie ostre

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
czosnek 5 ząbków
papryczka chili 1 sztuka
sos sojowy ciemny 3 łyżki
imbir starty 1 łyżeczka
keczup 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
szalotka 2 sztuki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka diabelnie ostre

Skrzydełka myjemy i suszymy. Mieszamy ze sobą startą na tarce szalotkę z czosnkiem, posiekane chili, imbir, sos sojowy keczup, olej, curry. Odstawiamy mięso na kilka godzin w takiej marynacie. Następnie rozkładamy na blasze do pieczenia i pieczemy pod przykryciem 30 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy 30 minut. Skrzydełka można też grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 10.01.2017 19:14
takie ostre to coś dla mnie
wwwiolka 10.01.2017 18:57
Bardzo fajny przepis.
Beatris 10.01.2017 16:59
Smakowicie przygotowane mięsko :)
Wiktoria29 10.01.2017 16:08
spróbowałabym
MonikaW 10.01.2017 15:35
super danie
Małgorzata92 10.01.2017 13:37
Uwielbiam takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak