Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 30 dag
ananas w puszce 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
szalotka 3 sztuki
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki z ananasem

Pierś z indyka kroimy w kostkę, pokrywamy papryką słodką, zalewamy sokiem z ananasów i odstawiamy na kilka godzin. Po upływie czasu marynowania solimy i pieprzymy. Szalotki rozkładamy na warstwy, paprykę i ananasy kroimy w kostkę. Na patyk do szaszłyków natykamy wszystkie składniki naprzemiennie. Grillujemy 15 minut obracając

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak