Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z indykiem i gruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 300 gram
kapusta pekińska 300 gram
gruszka 2 sztuki
oliwa 3 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
szczypiorek 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z indykiem i gruszką

Kroki postępowania

1
Pierś z indyka umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Smażyć na rozgrzanej patelni grillowej z obu stron. Można dodać zioła i przyprawy.
Krok 1 - Surówka z indykiem i gruszką foto
2
Kapustę pekińską poszatkować.
Krok 2 - Surówka z indykiem i gruszką foto
3
Gruszki umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Krok 3 - Surówka z indykiem i gruszką foto
4
Szczypiorek pokroić. Do naczynia przełożyć kapustę pekińską, szczypiorek i gruszki.
Krok 4 - Surówka z indykiem i gruszką foto
5
Grillowane mięso pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników.
Krok 5 - Surówka z indykiem i gruszką foto
6
Oliwę z oliwek wymieszać z octem jabłkowym i miodem. Tak przygotowany sos dodać do sałatki.
Krok 6 - Surówka z indykiem i gruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 05.01.2017 15:41
fajnie i lekko
Renataj 04.01.2017 23:36
Ciekawy pomysł na sałatkę do pracy - nigdy nie łączyłam indyka z gruszką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak