Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, oczyścić z końcówek i pokroić na pół, Obgotować skrzydełka w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych, liściem laurowym i zielem ang.
Przestudzone skrzydełka posolić i dodać chili, dobrze wymieszać i odstawić na 2-3 h (ale niekonieczne )W osobnych miskach przygotować ciasto jak na naleśniki tylko rzadkie i panierkę z maki ziemniaczanej i pszennej .
Skrzydełka maczać najpierw w cieście i następnie w panierce ziemniaczanej i smażyć w głębokim oleju do zrumienienia około 10 -15 min (do smażenia polecam frytkownice)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    extra mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !