Sposób przygotowania

Wlać do pojemnika wodę i mleko, wbić jajka i wsypać mąkę i zmiksować wszystko razem tak aby nie pozostała żadna grudka, następnie dodać 2 cukry waniliowe oraz aromat waniliowy i wymieszać.
Gdy ciasto jest już zrobione rozgrzać olej na patelni, po czym wlać na niego ciasto, większą ilość aby powstał grubszy naleśnik. Wsypać na ciasto równomiernie prażone płatki migdałów. Zapiekać, a po chwili obrócić naleśnik, zminimalizować ogień. I piec przez chwilkę, nie za długo aby migdały się nie spaliły. Wyciągnąć. Na 1/3 naleśnika przez środek wyłożyć marmoladę jabłkową, delikatnie ją rozsmarować na tej 1/3 naleśnika po czym zagiąć do środka boki i udekorować bitą śmietaną, cynamonem oraz płatkami migdałowymi

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    nabrałam apetytu na naleśniczki... Pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Jeszcze takich naleśników nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !