Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane papryki z kuskusem i serami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
kuskus 0,5 szklanki
wrzątek 0,5 szklanki
cebula czerwona 1 szt
ser feta 50 g
ser żółty 50 g
ser camembert 50 g
pomidor 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane papryki z kuskusem i serami

Papryki dokładnie myjemy i wykrawamy gniazdo. Kroimy na pół aby powstały dwie łódki. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut. Sery, pomidora oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Mieszamy z kaszą. Doprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy papryki. Dociskamy aby farsz był dociśnięty do papryki. Grillujemy je na ruszcie na tacce do momentu aż papryki zmiękną a sery ładnie się rozpuszczą. Na początku grillowania możemy je odwrócić aby wierzch ładnie się przypiekł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 16.11.2016 00:32
super pomysł
anka1988 15.11.2016 21:47
smaczne papryki, ze smacznym nadzieniem.
Marta1986 15.11.2016 19:01
bardzo smaczne
bertpvd 15.11.2016 18:48
pyszna papryczki
Bernadeta1 15.11.2016 18:30
smaczne jedzonko
norweska20 15.11.2016 18:29
smakowity pomysł
Małgorzata92 15.11.2016 18:15
Fajny przepis :)
VioletoweKucharzenie 15.11.2016 17:51
Grill to czas również na dania bezmięsne. Taka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak