Sposób przygotowania

Żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, margarynę i cukier - wszystko razem zagnieść (białka odstawić na potem). Ciasto wstawić do lodówki.
Przepis na ciasto serowe: Margarynę, cukier, żółtka, serki waniliowe, mąkę ziemniaczaną i białka ubite z 2 jajek - wszystko razem wymieszać.
Przekładanie ciasta: Ciasto kruche przekroić na pół. Jedną połowę rozwałkować, wylać ciasto serowe. Drugą połowę ciasta kruchego przekroić jeszcze raz na pół. Do jednej dodać 2łyżki kakao i zetrzeć na tarce. Na ciasto serowe ubić pianę z białek pozostałych z ciasta kruchego i wyłożyć na cisto kakaowe, a na pianę zetrzeć na tarce pozostałe ciasto kruche.

Piec 50 - 60 minut w temperaturze 170 stopni C.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowity
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszności :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !