Sposób przygotowania

Brzoskwinie myjemy, obieramy, usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel. Z kolei białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę połączyć z utartymi żółtkami. Nie przerywając mieszania stopniowo wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu wkładamy owoce. Formę na ciasto smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto do formy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystygnięciu posypujemy ciasto cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    łatwe do zrobienia - szybkie do zjedzenia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !