Sposób przygotowania

Jabłka obrać zetrzeć na grubych oczkach. W niepełnej szklance wody rozpuścić cukier i ciepłym zalać jabłka, przemieszać i zostawić. Na drugi dzień przegotować i zostawić. Przegotować jeszcze raz na trzeci dzień. Jabłka dać do słoików i pasteryzować około 10-15 min. Rewelacyjne za równo na chleb naleśniki jak i do jabłeczników.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    tym to ja nie pogardze...;P
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smakowicie wygląda : P
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajny, taki domowy jest bardzo smaczny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    mój ulubiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Domowe dżemy są zawsze najlepsze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    robię go i faktycznie jest rewelacyjny zwłaszcza do naleśników czy gofrów :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    idealny na słodkie rozpoczęcie dnia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !