Sposób przygotowania

schab umyć, dać do naczynia żaroodpornego, natrzeć przyprawami, polać olejem, marchewkę obrać i pokroić w kostkę, wsypać obok schabu i dodać zielony groszek, wlać 1/4 szklanki wody , dodać ziele i liście laurowe , przykryć naczynie folią aluminiową i piec ok 1,5 godziny, przed końcem pieczenia zdjąć folię aluminiową aby schab się zarumienił. Wyjąć schab z naczynia odstawić aby przestygł i pokroić w tym czasie zagęścić z sosem jarzyny i dodać śmietanę, zagotować doprawić do smaku włożyć do sosu mięso i podgrzać, posypać pokrojonym koperkiem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ale cudo:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    uwielbiam schab
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Elegancki przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalka1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    wygląda super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pyszny schab
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    można dodać inne warzywa?
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetycznie wygląda to mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !