Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki pokroić w plasterki i podzielić na pół. Połowę i ułożyć w nasmarowanym naczyniu żaroodpornym. Następnie dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Potem ułożyć cebulę pokrojoną w krążki. Mięso przyprawić do smaku wymieszać z bułką tartą i ułożyć na warstwie z cebuli. Całość przykryć pozostałymi ziemniakami. Śmietanę wymieszać z serem i takim sosem polać zapiekankę. Piec ok. 40 minut w temp. 220 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    robię czasem podobne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    chyba zrobię kiedyś:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    też robię podobną
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię takie zapiekanki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie zapiekanki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !