Sposób przygotowania

Fasolę opłukać i ugotować do miękkości. Następnie zemleć ją z boczkiem. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, na tłuszczu podsmażyć fasolę, dodać do niej zmieloną fasolę z boczkiem, podsmażyć farsz doprawiając go do smaku solą i pieprzem. Z mąki, jajka i wody wyrobić ciasto. Rozwałkować je, wykrawać z niego krążki, napełniać je farszem, zlepiać na kształt pierogów. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli, wkładać na nią pierogi, gotować do momentu wypłynięcia ich na wierzch, wyławiać łyżką cedzakową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pierogi lubię, ale z takim farszem jeszcze nie jadłam ... muszę spróbować :)
  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo ciekawy farsz
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Takich jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy pomysł na farsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !