Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
pieczarki 303 dkg
ser żółty 20 dkg
cebula biała 1 szt
majonez do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: filet drobiowy

pierś z kurczaka dzielimy na 6 kawałków, rozbijamy tłuczkiem jak na schaby, doprawiamy przyprawą kucharek, solą i pieprzem. Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku. Następnie do cebulki dodajemy pokrojone w drobną kostkę surowe pieczarki i smażymy razem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy tak długo żeby odparowała woda. Na brytfannie posmarowanej tłuszczem układamy filety z kurczaka. Na filetach układamy podsmażone pieczarki z cebulką. Na pieczarki kładziemy1-2 łyżeczki majonezu(w zależności od wielkości fileta). Całość posypujemy dużą ilością starego żółtego sera. Wkładamy całość do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.15 minut. Najlepiej wyglądają i smakują z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej. Polecam nie tylko na obiad ale również świetnie się spisują na wieczornym przyjęciu. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

forgielka 31.01.2012 09:33
pychota
Angelika10 20.05.2011 22:38
Już je wcześniej robiłam i naprawde są smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak