Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z mąką.Twaróg zmielić w maszynce do mięsa i dodać do posiekanej mąki z margaryną,wbić jajka, dodać cukier wanilinowy,sodę,spirytus i zagnieść gładkie ciasto.
Ciasto cienko rozwałkować i szklanką wyciąć krążki. W środku każdego wyciąć dziurkę (np. kieliszkiem lub zakrętką od butelki).
Olej rozgrzać w garnku,smażyć oponki po kilka sztuk z obu stron na rumiano.Osobno usmażyć wycięte środki oponek. Oponki odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pychota
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ślicznie wyglądają
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam oponki serowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !