Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy. Patelnię kładziemy na grillu, wrzucamy posiekaną cebulkę, po chwili czosnek i przesmażamy aż cebulka się zeszkli. Teraz wsypujemy jedną kopiatą łyżeczkę papryki i razem przesmażamy przez chwilkę. Zdejmujemy z grilla i odstawiamy na bok.
Mięso mielone doprawiamy pozostałą papryką słodką, papryką ostrą, gałką muszkatołową. Teraz siekamy kilka listków mięty, wrzucamy do mięsa, dosypujemy też przesmażoną cebulkę, mieszamy, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
Mięso nabieramy garściami i formujemy z niego kiełbaski. Gotowe kiełbaski wrzucamy na grilla. To wszystko.

Podać możemy na przykład z ziemniaczkami z masłem czosnkowym, pieczonymi na grillu w folii aluminiowej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    no no;]
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    extra!
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smaczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !