Sposób przygotowania

1. Kawałki kurczaka wkładamy do głębokiego naczynia i zalewamy litrem mleka, dodajemy łyżkę soli, i zostawiamy na noc w lodówce.
2. Na drugi dzień przekładamy mięso razem z mlekiem do garnka z grubym dnem. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Następnie odlewamy mleko
3. , a kawałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą.
4. Podsmażamy na patelni z przyprawami i chrzanem.
5. Pod koniec smażenia dorzucamy marynowane grzybki i śmietanę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    mistrzostwo świata!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo ciekawy przepis. Do księgi :).

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !