Sposób przygotowania

Dynię zetrzeć na tartce dodać również starte jabłka. Następnie wsypać przesianą mąkę i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Żółtka można utrzeć z cukrem i dodać do powstałej masy. Wsypać szczyptę soli. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Placuszki równie dobrze smakują z dżemem najlepiej porzeczkowym lub żurawinowym.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    z dyni placków jeszcze nie robiłam....ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    a to ciekawe,jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pyszneeee
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wyglądają pysznie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam te placki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    bardzo smaczne polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ja też z dynia placuszków jeszcze nie robiłam, ale wyglądają pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !