Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, boczek w paskki, marchewkę i pora w plastry, cebulę na czastki, paprykę w grube paski, a cukinię w plastry, które przekrajamy na 4.
wszystkie składniki na przemian nabijamy na patyczki szaszłykowe. Doprawiamy do smaku przyorawą do grilla, skrapiamy oliwą i zawijamy w folię aluminiową.
W takiej formie pieczemy na grillu aż mięso się upiecze.
Można również te szaszłyki zrobić w domu, bez folii aluminiowej w pikarniku, lub nawet na patelni.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wyglądają wspaniale
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    apetyczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    przepadam..
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    prawie na czasie....
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jakie kolorowe! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !