Sposób przygotowania

Mieszamy cukier zwykły z cukrem waniliowym mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy rozpusczone masło, 1 jajko i 2 żółtka i mleko. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy białą czekoladę pokrojoną w kostkę.
Przygotowujemy blaszkę z wgłębieniami na muffiny, wkładamy do każdego wgłębienia papilotkę. Do każdej papilotki wlewamy łyżkę masy.
Banana kroimy w plasterki, do każdej papilotki wkładamy jeden platerek. Rozlewamy resztę masy (mniej więcej do 2/3 wysokści papilotki)
Morele kroimy na ćwiartki i na plasterki, do każdej babeczki wkładamy po 2-3 plasterki moreli, delikatnie zatapiamy w cieście.
Z białek ubijamy pianę z dodatkiem szczypty soli. W trakcie ubijania dodajemy ocet winny i cukier puder.Powstałą gładką masę nakładamy łyżką na każdą z babeczek.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut, aż beza na wierzchu zbrązowieje i popęka.
Przepis na 12 muffinek

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Brzmi ciekawie
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    ale fajnie sie prezentuja i 2 w jendym - mufinki i beza :) na pewnoe wyprobuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    fantastyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Ech... ale jestem głodna....
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Śliczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    super wygladaja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetne te muffinki, bardzo dobry pomysł z tymi bezami
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    wyglądają bajecznie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !