Sposób przygotowania

Czereśnie umyć, osączyć, usunąc ogonki wydrylować. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasny krem. Wsypać mąkę wymieszaną ze szczyptą soli i cały czas ucierając wlewać powoli śmietanę. Całośc utrzeć na gładką masę.
W wysmarowanej tluszczem formie ( żaroodpornym naczyniu) ułożyc na dnie czereśnie i zalać je ciastem. Clafouitis wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp 220 stopni. Po 10 minutach temp zmniejszyc do 180 stopni. i piec jeszcze przez 30 minut. Placek powinien sie delikatnie zrumienić .Podawać ciepły posypany cukrem pudrem.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Coś się chyba powtarza tu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !