Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z pasztetiwą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0.5 kg
mąka 0.125 kg
cebula biała 1 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
pierz czrny mielony szczypta
jajjko surowe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z pasztetiwą

ziemniaki wymieszać razem mąką i jajkiem.pasztetową przesmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą z dodatkiem gałki i pieprzu.przygotowany i przestudzony farsz zawinąć w kluskę ziemniaczaną.wrzucić przygotowane kluski do osolonego wrzątku i gotować aż do wypłynięcia.można podawać również przesmażone na odrobinie słoniny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak