Przepis i sposób przygotowania na: Tort urodzinowy - w założeniu kosz z kwiatami :)
2. Ubić kremówkę, dodać żelatynę. Przez chwilkę jeszcze miksować (najlepiej na dwa razy: po pół litra, żeby za mocno nie stężała po dodaniu żelatyny).
3. 1 zółty krążek skropić sokiem z puszki brzoskwiń, nałożyć bitą śmietanę, pokrojony w plasterki banan,
4. Na plasterki bananów nałożyć następny, tym razem czekoladowy krążek. Skropić go sokiem ( z puszki brzoskwiń), nałożyć bitą śmietanę, pokrojone brzoskwinie.
5. Na brzoskwinie nałożyć kolejny krążek - żółty, skropić go sokiem, nałożyć warstwę śmietany, pokrojone brzoskwinie.
6. Całość przykryć kolejnym krążkiem, czekoladowym.
7. Tort posmarować cienką warstwą bitej śmietany,
8. Zmielić herbatniki. Posypać nimi boki tortu.
9. Górę tortu można udekorować tak, jak ja (patrz zdjęcie)