Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek z orzechami

4 łyżki maku, umyć i osoączyć. 3/4 kostki masła utrzeć z 4 żółtkami i szklanką cukru. Dodać sok z cytryny, 3 łyżki smietany i ciągle ucierać. Dodac 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej i 1 czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia. Następnie dodać mak i 1/2 kg owoców np truskawek, wiśni lub czereśni. Ubić pianę z białek i połączyć z ciastem. Piec ok 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 28.08.2010 11:58
Przepis warty spróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak