Sposób przygotowania

Ze wszystkich składników wyrobić ciasto i chłodzić ok 30 min.
NADZIENIE: Masło (5dag) roztopić na patelni i obsmażyć na nim orzechy i migdały (20 dag). Dodać cukier (5dag) i skarmelizować. Daktyle (15dag) drobniutko posiekać.Patelnię zdjać z ognia wlać śmietanę (20dag) i zagotować. Następnie dodać daktyle.
Z ciasta rozawłkować dwa placki jeden położyć w tortownicy, wyłożyć na niego masę bakaliową i przykryć ją drugim plackiem. Ciasto posmarować żółtkiem i piec ok 40 min.

Komentarze

  • 8
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Przepis warty spróbowania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    zgdazam sie również wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !