Sposób przygotowania

Mąkę przesiać i dodać szczyptę soli,żółtka utarte z cukrem i masłem oraz śmietanę.Wyrobić ciasto.Rozwałkować cienko i pokroić na paski o dł10-12cm i szer 3-4cm.Wzdłuż każdego paska w środku zrobić małe przecięcie i przez nie przełożyć jeden koniec paska tak,aby utworzyć węzeł.
W szerokim rondlu rozgrzać smalec (olej) i smażyć na jasnozłoty kolor.Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 8
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    oo tak to jest super
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    fajny przepis ) bardzo lubie faworki :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam je
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to najlepsze ze slodyczy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    bardzo przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam faworki, mogłabym to jeść ciągle! pycha!
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    koniecznie z cukrem pudrem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    faworki są smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    świetny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !