Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie chrzanowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt (po 200 g)
Smalec wieprzowy
marchew młoda 4 szt
masło klarowane 1 łyżka
Chrzan śmietankowy Smak 120 g
śmietana 18-procentowa 200 g
mąka 2 łyżki
szczypiorek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie chrzanowym

W rondelku podsmażamy na maśle obraną i pokrojoną w talarki marchewkę. Zalewamy wodą (600 ml), dodajemy chrzan i zagotowujemy.

Śmietanę mieszamy z mąką, rozrabiamy z zalewą chrzanową, dodajemy do całości i podgrzewamy cały czas mieszając. Dodajemy posiekany szczypiorek.

Schab kroimy na kotlety 2 cm, oprószamy solą oraz pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym smalcu, z obu stron po 1 min. Przekładamy do rondelka i dusimy na wolnym ogniu przez 15 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 27.04.2016 16:11
smaczne mięsko
justynkag 26.04.2016 20:10
Bardzo ciekawy przepis. Musi być smaczne
Renataj 26.04.2016 19:50
Z pewnością smaczne:)
Ola1984 26.04.2016 14:04
Pyszna porcja mięska, bardzo apetycznie wygląda :)
AZgotuj 26.04.2016 13:53
apetyczne :)
Aleksandra/Olcia 26.04.2016 13:29
ale smakowicie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak