Sposób przygotowania

Łączymy ze sobą wszystkie składniki. Ciasto dokładnie wyrobić i wybić wałkiem.
Rozwałkować je, tak aby było bardzo cienkie.
Następnie ciasto pokroić na prostokąty (ok. 3 cm szerokie i ok. 12 cm długie).
Każdy pasek naciąć wzdłuż na środku (na długość ok. 5 cm).
Jeden koniec każdego prostokąta przełożyć przez nacięty środek i wywinąć :):)
Ja tą wersje faworków kroiłam radełkiem.
Smażymy faworki na rozgrzanym tłuszczu
Ciastka osączyć z tłuszczu i lekko oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    jakie fajne takie grzebykowate
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    robi sie je specjalnym radełkiem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lilify

    uwielbiam faworki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !