Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i jeszcze ciepłe przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę. Dodać mleko i 1 łyżkę masła, energicznie ucierać, a gdy masa przestygnie dodać jajka, dobrze utrzeć i doprawić do smaku. Cebulę drobno posiekać i udusić w łyżce masła, wymieszać z rozdrobnioną wędzoną rybą. Formę do zapiekania natłuścić i wysypać tartą bułką, wyłożyć połowę ziemniaczanej masy, wyrównać. Przykryć rybą i na wierzchu ułożyć resztę ziemniaków. Wyrównać, posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i zapiekać, aż masa nabierze złocistego koloru. Podawać z dodatkiem surówek jako samodzielne danie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ooo, coś dla mnie!! Musi być pyszna taka zapiekanka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    basiulka20088

    no dla mnie też ok.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !