Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki czekoladowo kawowe z kremem
Mleko lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim kawę i kakao, tak by się wszystko połączyło.
Suche składniki łączymy ze sobą, w osobnej misce, a mokre lądują od razu w misce miksera, ucieramy aż się całość połączy, nie na puszysto jak biszkopt, tylko do połączenia składników, następnie dodajemy suche, jeśli jest za gęste ciasto, tak że nie można nawet łyżką nakładać dodajcie troszkę mleka, ciasto ma swobodnie spływać z łyżki, ale nie być bardzo lejące. Następnie porcjujemy do papierowych kokilek do 3/4 wysokości i pieczemy ok 20-25 min w temp. 180st.
MASA :
Śmietanę ubijamy na sztywno z odrobioną cukru do smaku, następnie dodajemy serek i miksujemy krótko, przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy zimne muffinki, dodatkowo można ozdobić ziarnami kawy czy czekoladą.