Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie chrzanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone 1 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szkl
cebula 1 szt
sól i pieprz do smaku
mąka do obtoczenia

Sos

bulion 3 l
chrzan tarty 2 łyżki
śmietana słodka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie chrzanowym

Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekaną cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy mięso i formujemy małe pulpeciki, obtaczamy je w mące.

Zagotowujemy bulion, dodajemy do niego ok 2 łyżki tartego chrzanu. Wrzucamy pulpeciki i gotujemy ok pół godziny. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

Można też zabielić słodką śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.03.2016 20:51
Z pewnością smakują wspaniale:)
agnieszka214 16.03.2016 10:01
musza byc bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak