Przepis i sposób przygotowania na: Placek żywiecki
Mleko zagotowujemy, dodajemy kaszę i gotujemy 10 min. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem i żółtkiem i dodajemy po łyżeczce ugotowanej kaszy. Kremem przekładamy placki.
cukier | 15 dag |
cukier puder | 20 dag |
kasza manna | 2 łyżeczki |
jajko | 1 szt |
masło | 20 dag |
mąka | 1/2 kg |
miód | 15 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mleko | 1,5 szkl. |
rum | 2 łyżki |
smalec | 10 dag |
żółtko jajek | 1 szt |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: