Sposób przygotowania

Ogórki umyć, ułożyć ścisło, najlepiej w kamionkowym naczyniu. Pomiędzy nie włożyć koper i pokrojony ząbek czosnku. Zagotować wodę z solą, wrzącą zalać ogórki, położyć na nich talerz lub deseczkę i przycisnąć umytym kamieniem. Pozostawić na 2-3 dni. Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubie, do kanapek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    kocham małosolniaki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !