Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Zagotować wodę z 1/2 kg cukru. Do wrzącego syropu wrzucić jabłka. Smażyć na bardzo małym ogniu. Odstawić. Wyjąć jabłka, dołożyć 30 dkg cukru. Smażyć pod przykryciem 20 minut. Wyjąć jabłka, dołożyć resztę cukru. Smażyć 40-50 minut również pod przykryciem. Muszą być szkliste. Podsuszyć, włożyć do słoików, zamknąć.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Robiłam tak i wychodzą smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    nero

    lubię słodkości
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    robię takie na zimę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !