Sposób przygotowania

Udka opruszamy sola i pieprzem.Układamy w brttfance.Podlewamy 2 szklankami wody.Pieczemy około 1,5 godz w temp.200 stopni Wczasie pieczenia udka czesto polewamy sosem z brytfanki.Obieramy 2 cebule Na około 20 minut przed koncem pieczenia układamy ja z gruszkami w brytfance.Kapuste starannie szatkujemy.Trzecia cebule szatkujemy.Upieczone udka i gruszki wyjmujemy.Gruszki kroimy na pół wyjmujemy srodek.Sos z pieczenia przecedzamy,mieszamy z cebula, kapusta i bulionem.Gotujemy około 10 minut.Zageszczamy maka z odrobina wody.Przyprawiamy.Gotowa kapuste oraz udka układamy na półmisku Gruszki napwłniamy konfitura żurawinowa i stawiamy obok udek.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !