Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy oliwę z oliwek, wkładamy grzyby i pokrojone warzywa - marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę, czosnek. Przyprawiamy do samku solą, pieprzem i szafranem. Gotujemy przez ok. 5 minut. Następnie dodajemy wodę. Gotujemy przez ok. 40 minut. Potem dodajemy pokrojone, ugotowane wcześniej ziemniaki. Czekamy aż wywar ochłodnie. Wszystko miksujemy, odcedzamy przez sitko. Podgrzewamy dodając masło i krem fraiche.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    uwielbiam zupę grzybową
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    egzotyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ulubiona zupka mojego mężusia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !