Sposób przygotowania

Papryki opłucz, osusz, skrop olejem i piecz w piekarniku, aż skórka sczernieje. Włóż je do foliowego woreczka, zamknij i poczekaj kilka minut, zdejmij skórkę. Papryki pokrój, usuń pestki. Ziemniaki pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Chili oczyść z nasion, drobno posiekaj. Paprykę i czosnek podsmaż razem na oleju. Zalej 1,5 l wody, wrzuć kostki bulionowe i ziemniaki. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Przestudź i zmiksuj. Przypraw tabasco, solą, pieprzem, wymieszaj ze śmietaną. Podgrzej dobrze, nie gotując. Zupę podawaj gorącą, posypaną posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    tego jeszcze nie jadłem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !